Zoeken in op

Titeldetail

Titelblok: Het boek voor meisjes met lef : een gids voor een episch avontuurlijk leven / Caroline Paul ; illustraties: Wendy Macnaughton ; ingeleid en bewerkt: Phaedra Werkhoven ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lisette Jonkman
Editie: [1e druk].
Impressum: [Alkmaar] : Pepper Books, 2017, ©2017
Collatie: 175 pagina's : illustraties ; 22 cm
Bibl. annot.: Vertaling van: The gutsy girl. - New York : Bloomsbury, 2016.
Annotatie: Hoe kun je als meisje je angsten overwinnen en meer zelfvertrouwen krijgen? Bevat ervaringen van de schrijfster met onder andere skiën op een gletsjer, weetjes over bekende heldinnen en tips voor nieuwe uitdagingen. Met zwart-wittekeningen. Voor meiden vanaf ca. 15 jaar en voor opvoeders.
ISBN: 9789020608489
Auteur: Paul, Caroline (1963-)
Medewerkers: MacNaughton, Wendy
: Werkhoven, Phaedra (1971-)
: Jonkman, Lisette (1988-)
Materiaal: Boeken Volw inf. - Boeken Jeugd inf.
Leeftijdcat: J - 9 -15 jaar inf
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2017
Jeugd/Volw.: Volw. en Jeugd
Inform./Verh.: Informatief
Zoektitel: Het boek voor meisjes met lef
Ondertitel: een gids voor een episch avontuurlijk leven
SISO: 172
Onderwerp: Levenskunst; Vrouwen
Pim: Levenskunst (Geestelijk leven)
Aanschaf inf: Deskundigen zeggen al jaren dat kinderen meer buiten moeten spelen en dat ouders ze niet zo moeten betuttelen. Ervan uitgaand dat veel meisjes bang zijn voor nieuwe en enge dingen probeert de schrijfster (ik-figuur) lezeressen te stimuleren om die angsten te overwinnen en op avontuur te gaan. Ze geeft verschillende voorbeelden van wat zij zelf al ondernam van jongs af aan. Van het varen op een gammel vlot, een wereldrecordpoging kruipen, skiën op een gletsjer in Alaska, paragliden en de Golden Gatebridge beklimmen tot beroepen als schub duiker en brandweervrouw. Een aantal avonturen was gevaarlijk en had heel fout af kunnen lopen, een enkele was illegaal. Duidelijk waarschuwt zij hiervoor. Tussen de verhalen staan in aparte kaders voorbeelden van bekende en minder bekende heldinnen (onder anderen het zeilmeisje Laura Dekker), met wat zij gedaan hebben en uitspraken van beroemde sterke vrouwen. Ook worden er veel doetips gegeven om het avontuur aan te gaan. Veel grafische zwart-wittekeningen waarop het nodige te zien en te lezen is, gemaakt door de partner van de auteur. Voor opvoeders van meisjes vanaf een jaar of 12 en voor meiden zelf, vanaf ca. 15 jaar..
Titelnr: 706380

Totaal: 3 exemplaren, 2 aanwezig

Almere-Stad1 exemplaren, 0 aanwezig

1x UitgeleendUitgeleend tot 14-09-2017
Etalage 1 Nieuw 172 PAUL

Almere-Haven1 exemplaren, 1 aanwezig

1x BeschikbaarBeschikbaar
De living - Jij en je kind: 172 PAUL

Almere-Buiten1 exemplaren, 1 aanwezig

1x BeschikbaarBeschikbaar
2e etage ; De living - Jij en je kind: 172 PAUL
Exemplaren in andere vestigingen

Winkelmand